Agenda

1 agenda-item
Bijvoorbeeld: 17-01-2021
Bijvoorbeeld: 17-01-2021
apr25

Bijeenkomst Atlas op tournee: Nieuwe steden in de polder, ruimte en leegte

De Atlas van de verstedelijking in Nederland gaat op tournee door het land. 'Nieuwe steden in de polder: ruimte en leegte' over Almere en Lelystad maakt onderdeel uit van het programma Atlas op tournee: een reeks bijeenkomsten in combinatie met een reizende tentoonstelling over verstedelijking.

Onderwerp

Laagbouw in het groen, kindvriendelijke wijken, ruimte en gemak. Dat waren sleutelbegrippen in de jaren 70, de tijd van de groeikernen. Almere en Lelystad hebben nu te maken met minder groei dan voorzien. Uitgestrektheid wordt eerder een last dan een luxe. Het is moeilijk het aanbod van voorzieningen op peil te houden en er is leegstand. Dat is nadelig voor de stedelijke economie, de sociale dynamiek en de woonkwaliteit. Hoe gaan we hiermee om?

Op 25 april legt de Atlas op tournee twee onderzoeken naast elkaar: de ‘Atlas van de verstedelijking in Nederland’ en de ‘Atlas van de nieuwe steden’. Valt er iets te leren uit de geschiedenis voor de huidige opgaven? Hoe kunnen belangen van bewoners en deskundigen beter op elkaar worden afgestemd?

Informatie en programma

Voor informatie over programma en vervoer zie www.stichtingals.com. Aanmelden kan via: info@stichtingals.com. Er is nog een beperkt aantal plaatsen voor deze excursie beschikbaar.Deelname is gratis.
Meer informatie over het programma Atlas op tournee is te vinden op de website van Architectuur Lokaal .

Tentoonstelling

De reizende tentoonstelling Verstedelijking in Nederland maakt onderdeel uit van het programma Atlas op tournee en is te zien op 25 april in de Schouwburg van Almere en van 28 april t/m 18 mei in Museum NieuwLand te Lelystad.

25 april 2015, 12:00 tot 17:30 | Schouwburg Almere, Esplanade 10, Almere