Agenda

1 agenda-item
Bijvoorbeeld: 26-09-2020
Bijvoorbeeld: 26-09-2020
feb07

Symposium Landschap

Landschap leeft sterk in Brabant. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor landschap bij beleidsmakers en bestuurders. Het speelt een belangrijke rol in discussies over duurzame energie, woningbouw, natuurontwikkeling, vrijetijdseconomie en de landbouw. Het Brabantse landschap wordt geroemd door de variatie en afwisseling. Er is ook zorg onder Brabanders over de ontwikkelingen die het aanzien van het landschap ingrijpend veranderen. Nu provincie en gemeenten werken aan hun omgevingsvisies is het thema actueler dan ooit.

Woensdag 7 februari staat landschap centraal in een symposium dat wordt georganiseerd door Natuurmonumenten, Brabants Landschap en de provincie Noord-Brabant. Het programma besteedt aandacht aan de belangrijke vragen die op ons af komen.

  • Wat zijn de gevolgen van de ontwikkeling van duurzame energie op het landschap?
  • Kan ruimtelijke adaptatie voor klimaatverandering landschapskwaliteit vergroten?
  • Hoe geven we het belang van landschap een plaats in de provinciale en gemeentelijke omgevingsvisies?
  • Ook praktische voorbeelden en successen worden gepresenteerd.
  • Hoe kunnen burgers worden betrokken bij het landschap?
  • Hoe werken agrariërs en andere grondeigenaren aan een aantrekkelijker landschap?

Het symposium sluit af met de presentatie van een boekje over het Groen Blauw Stimuleringskader, naar aanleiding van het 10-jarige bestaan van deze landschapsregeling.
Wat hebben we bereikt en wat hebben we geleerd?

Voor wie

Het symposium is gericht op bestuurders en beleidsmedewerkers van overheden, bestuurders van ANV’s en agrarische collectieven en bestuurders en medewerkers van maatschappelijke organisaties. Kent u iemand die niet op het symposium mag ontbreken, dan verzoeken wij u deze uitnodiging door te sturen.

Programma en aanmelding

Interessant? Save the date! De definitieve uitnodiging en de mogelijkheid tot aanmelden ontvangt u in de tweede week van januari 2018, maar reserveer nu vast de datum in uw agenda!

07 februari 2018, 13:00 tot 17:00 | Provinciehuis, 's-Hertogenbosch